Samenwerking tussen BONVUE en Improve360 Duurzame borging van de kwaliteitsverbetering

Samenwerking tussen BONVUE en Improve360 Duurzame borging van de kwaliteitsverbetering

Geplaatst op: 24 aug 2020
Categorie: Nieuws

Waarom doe jij het werk dat je doet? Zit de inwoner of ketenpartner waar het steeds over gaat, eigenlijk wel bij jou aan tafel? Wij stellen jou graag de juiste vragen om samen tot de kern van jouw organisatie te komen. De kwaliteit van dienstverlening komt hiermee automatisch centraal te staan.

Je geeft 360-graden-feedback (vandaar de naam) waarbij iedere betrokkene vanuit de eigen rol input geeft, acties inzet en hier opvolging aan geeft voor verbetering van de bedrijfsvoering en dienstverlening. Met de werkwijze van BONVUE-Improve360 (her)formuleer je een gezamenlijk vertrekpunt en creëer je een continu lerend geheel. Hiermee wordt constant verbeteren deel van het DNA van jouw organisatie en borg je de kwaliteit.


Onze adviseurs Anita Ekas en Leontien van der Linden – Wapenaar zijn opgeleid tot erkend Improve360 procesbegeleiders en staan paraat om hiermee ook met jou en jouw organisatie aan de slag te gaan. Voor ons voelt de werkwijze heel natuurlijk en is de samenwerking niet meer dan logisch. ‘’Ook wij denken dat samenwerken beter en anders kan en hebben werkplezier hoog in het vaandel staan. Het gaat om de juiste vraag stellen; wat heb jij nodig om dit te kunnen doen?’’ aldus Anita en Leontien.


Als logisch gevolg van het centraal stellen van de mens in de samenwerking en in de wijze van organiseren is de werkwijze van Improve360 positief beoordeeld door Lloyd’s Register, waardoor het mogelijk is met de werkwijze een ISO-normering te behalen.


Improve360 wordt onder andere nu al ingezet om kwaliteit voor gezinshuizen te waarborgen (zie deze publicatie op VNG) en is op Kies Beter gepubliceerd als 'zorggerelateerde kwaliteitsverklaring' door het Zorginstituut. Door de samenwerking BONVUE -Improve360 is de werkwijze een veel breder toepasbaar programma voor veel verschillende sectoren.


Benieuwd hoe je met deze werkwijze de kwaliteit binnen jouw organisatie kan borgen en verbeteren? Vraag een vrijblijvend gesprek aan met Anita Ekas of Leontien van der Linden – Wapenaar via bonvue-improve360@bonvue.nl. Het is ook mogelijk op 1 december een workshop Improve360 te volgen tijdens de kennis- en praktijkdagen ‘Contracteren in het sociaal domein’ van de VNG en VWS in Ede.

Andere interessante nieuwsberichten: